Forfatter
Tittel
Medansvarlig
Språk
Hylleplassering
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Noko er i gjære. Den norske sideren vinn gullmedaljar i internasjonale kåringar og blir servert på verdas beste restaurantar. Det veks fram norske siderregionar i både Hardanger, Sogn og Telemark - kvar med sin særeigne stil. Siderprodusentane har mangedobla seg dei siste tiåra - og talet held fram med å auke. For berre 20 år sidan fanst ikkje norsk sider på Vinmonopolet, og det ville aldri falle ein vinkelner på ein respektabel restaurant inn å servere det til gjestar. Kva ligg bak den plutselege suksessen? Å lage fruktvin og sider er ein gamal tradisjon med djupe røter i Noreg. For første gang blir forteljinga om den kommersielle, norske siderproduksjonen samla i ei bok. Vi kjem tett på fruktbøndene, eldsjelene og gründerane som alle spelar ei viktig rolle i det norske sidereventyret. Lesarane får òg eit innblikk i dei forskjellige sidertypane, korleis siderproduksjon fungerer og tips til korleis ein serverer sider til mat. Dette er òg forteljinga om unge bønder som satsar, om fantastiske råvarer og om eit tradisjonsprodukt som vi nesten hadde gløymt at vi hadde.
ISBN
Tilgjengelige
Lånere på venteliste
*00002399pam 22002891 4500
*00189132
*008220429 a 0 00nno 2
*015 $a0654972$bBIBBI
*019 $bl
*020 $a978-82-7959-348-5$binnbundet$cNkr 499.00
*08201$a641.229$zh$223/nor
*096 $aMat Drikke 641.2 AAS
*100 0$aAasen, Camilla$jn.$0(NO-TrBIB)1003311
*24510$aSidereventyret$cCamilla Aasen, Bernt Bucher-Johannessen, Eivind Haalien
*260 $aLeikanger$bSkald$c2022
*300 $a255 sider$billustrasjoner i farger
*520 $aNoko er i gjære. Den norske sideren vinn gullmedaljar i internasjonale kåringar og blir servert på verdas beste restaurantar. Det veks fram norske siderregionar i både Hardanger, Sogn og Telemark - kvar med sin særeigne stil. Siderprodusentane har mangedobla seg dei siste tiåra - og talet held fram med å auke. For berre 20 år sidan fanst ikkje norsk sider på Vinmonopolet, og det ville aldri falle ein vinkelner på ein respektabel restaurant inn å servere det til gjestar. Kva ligg bak den plutselege suksessen? Å lage fruktvin og sider er ein gamal tradisjon med djupe røter i Noreg. For første gang blir forteljinga om den kommersielle, norske siderproduksjonen samla i ei bok. Vi kjem tett på fruktbøndene, eldsjelene og gründerane som alle spelar ei viktig rolle i det norske sidereventyret. Lesarane får òg eit innblikk i dei forskjellige sidertypane, korleis siderproduksjon fungerer og tips til korleis ein serverer sider til mat. Dette er òg forteljinga om unge bønder som satsar, om fantastiske råvarer og om eit tradisjonsprodukt som vi nesten hadde gløymt at vi hadde.
*546 $aNynorsk tekst
*650 1$aSider$zNorge$xHistorie$1641.229$2bibbi$41429984$9nob
*650 2$aSider$0drikkevareproduksjon $1663.29$2bibbi$41144039$9nor
*700 0$aHaalien, Eivind$d1972-$eforf.$jn.$0(NO-TrBIB)12004280
*700 0$aBucher-Johannessen, Bernt$eforf.$jn.$0(NO-TrBIB)99040783
*856 $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/31882c2b-f182-474b-856a-ab28057d7fed/cover/original.jpg$3Omslagsbilde
*856 $aaja.bs.no$qimage/jpeg$uhttps://media.aja.bs.no/31882c2b-f182-474b-856a-ab28057d7fed/cover/thumbnail.jpg$3Miniatyrbilde
*900 0$aJohannessen, Bernt Bucher$zBucher-Johannessen, Bernt$9nor
*950 0$aCider$zSider$9nor
*996 $uhttps://bibbi.mikromarc.no/mikromarc3/Detail.aspx?Unit=6475&db=bibbi&ID=664936&SU=6475$zlocal
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening