Forfatter
Tittel Fra margbein til spretne tomater: mat i millioner av år
Språk
Hylleplassering
Eier
Klassifikasjon
Emne
År
Noter Faktabok. Undertit.: Menneskemat i millioner år. I denne boka får man høre om matens kulturhistorie. Fra menneskene gikk over fra å sanke mat til å dyrke den, og frem til vår tids overflod - og sult. De t er lagt vekt på de matvarene som har vært spesielt viktige i menneskets utvikling og i formingen av kulturer og samfunn verden over. Forfatteren har krydret fremstillingen med små historier - noen sanne, andre først og fremst artige. Blant de viktigste næringsmidlene er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, havets grøde, kjøtt, melke produkter og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tar Newth for seg disse matvarenes historie og plass i dagligliv og handel, religion og overtro, og gjør rede for hvordan tilgangen på dem har endret livsvilkårene for mennesker gjennom tidene. Dermed blir reisen gjennom matens historie også en kulturhistorisk reise som byr på tallr ike glimt inn i ulike samfunn og tidsepoker. Stort format. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005.
Kronologi: s. 92-93
ISBN
Tilgjengelige
Lånere på venteliste
*000 am
*00121610
*007
*008060119 j 00nob
*019 $au,mu$bl
*020 $a82-530-2726-5$bib.$cNkr 268.00
*08231$a641.3$zh$25$25
*096 $aMAT 641.3 NEW
*100 0$aNewth, Philip$d1939-$jeng.-n.
*24510$aFra margbein til spretne tomater$bmat i millioner av år$cPhilip Newth
*260 $aOslo$bOmnipax$c2005
*300 $a96 s.$bill.
*505 $aKronologi: s. 92-93
*520 $aFaktabok. Undertit.: Menneskemat i millioner år. I denne boka får man høre om matens kulturhistorie. Fra menneskene gikk over fra å sanke mat til å dyrke den, og frem til vår tids overflod - og sult. De t er lagt vekt på de matvarene som har vært spesielt viktige i menneskets utvikling og i formingen av kulturer og samfunn verden over. Forfatteren har krydret fremstillingen med små historier - noen sanne, andre først og fremst artige. Blant de viktigste næringsmidlene er salt, brød, poteter, mais, ris, honning og sukker, havets grøde, kjøtt, melke produkter og grøntfôr. Med det livsviktige saltet som utgangspunkt tar Newth for seg disse matvarenes historie og plass i dagligliv og handel, religion og overtro, og gjør rede for hvordan tilgangen på dem har endret livsvilkårene for mennesker gjennom tidene. Dermed blir reisen gjennom matens historie også en kulturhistorisk reise som byr på tallr ike glimt inn i ulike samfunn og tidsepoker. Stort format. Kol.ill. 96 s. Ib. 2005.
*650 0$aMatvarer og matlaging
*653 1$aMat
*653 $aErnæring
*850 $aInderøy bibliotek
^
Det finnes ingen anmeldelser for denne boken.
Klikk her
for bli den første til å gi din mening